Timebruk: Birgitte oppretter et regneark i Google Docs som hun oppdaterer og holder oversikt over, arbeidsgruppa og styringsgruppa vil få lese og redigeringstilgang til dokumentet. Arbeidsgruppa setter opp fast tid 9-11 hver fredag til å sammen arbeide med prosjektet.
Her er noen saker som vi ser for oss å diskutere videre i prosjektet:
- Hvem sitt ansvar er det at studentene lærer seg kildekritikk og kildebruk ved UiA (og evt andre universiteter/høgskoler)?
- Vår erfaring tilsier at UiA-studenter ikke lærer kildekritikk og kildebruk før de evt når masternivå - og da skjelden organisert opplæring i dette, feks er ikke kildebruk del av metodekursene i masterutdanningen? (med Historie som et forbilledlig unntak?)
- I og med Kvalitetsreformen med mye oppgaveskriving tidlig i studieforløpet, er opplæring i kildekritikk og bruk av kilder nødvendig, bør det bli obligatorisk?
- Er et prosjekt om kildebruk og kildekritikk egentlig to prosjekter i ett (som evt bør deles?)
- Hva bør en digital ressurs og opplæringsmodul bestå av? (Vi vil bruke denne bloggen til å legge ut det vi finner av gode eksempler og ideer på dette (nettforelesninger, spørreundersøkelse, oppgaversamlinger, skjema, definisjoner, bøker, sjekklister, powerpointer, filmer mm
- Vi tar kontakt med miljøer som kan ha innspill til dette prosjektet i løpet av november/desember, PULS, LU, VAFbiblioteket, Skolebibliotekprosjektet, og konkretiserer dette på neste møte.
- Engelsk versjon av nettressursen viktig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar